Hva skjer hvis jeg finner en skade etter at leieforholdet er avsluttet?

Som utleier har du 24 timer på å melde inn skader etter at leieforholdet er avsluttet. Du er pliktig til å gå over bilen ved leieforholdets slutt og ta bilder av bilens 4 sider. Dersom du ikke har anledning til å motta bilen etter leieforholdet er slutt, er det lurt å få noen du kjenner til å møte leietaker slik at de kan gå over bilen sammen for å sjekke om det har oppstått skader under leieforholdet. Hvis hverken du som utleier eller noen du kjenner møter leietaker og går over bilen etter leieforholdets slutt, anbefaler vi at du går grundig over bilen ved første anledning.

Les mer om henting og levering av bil her

Noen skader kan være vanskelig å oppdage med en gang og vi strekker oss langt for å vise forståelse for dette. Men det er du som utleier som må bevise eller sannsynliggjøre at skaden har oppstått under leieforholdet, enten i form av bilder eller innrømmelse fra leietaker.

Dersom du finner en skade ber vi om at du fyller inn vårt skademeldingsskjema så fort som mulig. Du kan lese mer om selve prosessen her