Hva betyr forespørsel, aksept, avslag, reservasjon og kansellert?

På Nabobil.no vil du som leietaker og utleier se diverse statuser på leieforhold, avhengig av hvor langt de er kommet i prosessen. Videre kan du lese en komplett liste over disse statusene og hva de betyr.

• Forespørsel: leietaker sender en forespørsel ved å velge ønsket leieperiode og beskrive hva bilen skal brukes til.

• Aksept: når utleier har mottatt en forespørsel fra en leietaker kan han/hun velge å akseptere forespørselen dersom bilen er tilgjengelig for utleie.

• Avslag: når utleier har mottatt en forespørsel fra en leietaker kan han/hun velge å avslå forespørselen dersom bilen ikke er tilgjengelig for utleie.

• Bekrefte: når leietaker har fått aksept på sin forespørsel må leieforholdet bekreftes gjennom betaling for leieforholdet, som skjer gjennom Nabobil.no.

• Reservasjon: når betalingen er godkjent vil leieforholdet få status reservert og det foreligger en bindende avtale mellom utleier og leietaker for den angitte leieperioden.

• Kansellert: dersom utleier eller leietaker er nødt til å kansellere leieforholdet, vil leieforholdet få status som kansellert.

• Avhentet: når leietaker henter bilen skal det elektroniske henteskjemaet fylles ut ved å ta bilder av bilen, registrere kilometerstand og drivstoffnivå. Når dette er gjort vil leieforholdet få status avhentet.

• Ferdigstilt: når leietaker leverer bilen skal det elektroniske leveringsskjemaet fylles ut ved å ta bilder av bilen, registrere bompenger, kilometerstand og drivstoffnivå. Når dette er gjort vil leieforholdet få status ferdigstilt.