Bompenger, drivstoff og bøter

Bompenger

Som utleier kan du nå laste opp en csv fil med bompasseringer fra Fremtind Service for bilen din, og deretter registreres passeringene under leieforholdene dine automatisk i vårt system. Vennligst last opp filen på siden for bompenger

Du kan laste opp passeringer for leieforhold 60 dager tilbake i tid.

For å laste ned passeringer fra Fremtind:

• Gå på «avtaler» og bla ned på siden til du kommer til «se detaljer» for kjøretøyet du ønsker å hente passeringsoversikt for
  • Velg for hvilken periode du ønsker å se passeringene
  • Trykk deretter på knappen «eksporter»
  • Du vil da få se passeringene dine i en csv-fil

NB: Det er viktig at laster ned riktig fil og ikke gjøre endringer i filen eller filnavnet. Korrekt filnavn er 'Brikke_(...)'. Vi kan kun lese csv. filer.

Drivstoff

Leietaker er ansvarlig for å levere tilbake bilen med minimum samme drivstoffnivå som ved henting, med mindre annet er avtalt med utleier.

Ved henting og levering registrerer leietaker drivstoffnivå på en skala fra 0% - 100%. Dersom leietaker ikke fyller drivstoff regnes det 25 kr per manglende liter.

Nabobil belaster ikke administrasjonsgebyr for drivstoff og pengene tilfaller utleier i sin helhet.

Bøter

Det er leietakers ansvar å rydde opp i eventuelle bøter som har oppstått under leieforholdet. Hvis leietaker varsler oss eller deg og betaler den selv, trenger du ikke å tenke mer på det.

Hvis du finner en parkeringsbot på bilen eller boten blir sendt til deg, kan du laste den opp på løsningssenteret. Leietaker får da mulighet til å akseptere kravet og bli trukket for dette. Du får pengene igjen på neste utbetaling fra oss. Dersom leietaker ikke svarer på kravet, vil kravet eksaleres til kundeservice. Husk at vi må se dato og tidspunkt for boten samt årsak for at du skal få full refusjon. Du må selv passe på å betale faktura innen fristen, slik at det ikke påløper forsinkelsesgebyrer.

Ikke betalt parkeringsavgift etter levering: Dersom leietaker parkerer et sted som krever betaling må leietaker gi beskjed til utleier om at avgift må betales i løpet av 24 timer. Om bot er skrevet ut før 24 timer er utløpt er leietaker ansvarlig.

Feilparkering ved levering: For feilparkering bør leietaker holdes ansvarlig så lenge bot er skrevet ut innenfor 48 timer etter at bilen er levert.

Vær oppmerksom på at Nabobil.no er ikke ansvarlig for avgifter lagt på ubetalte bompenger eller parkeringsbøter.

Dersom du har mottatt en fartsbot kan du sende den til oss. Vi vil hjelpe deg med å omadressere denne boten via politiets ATK-senter, slik at den tilfaller riktig person.