Etter utleie

Levering

1) Gå over bilen og ta bilder

Ifølge Nabobil sine vilkår er du som utleier pliktig til å ta bilder av bilens fire sider (foran, venstre, høyre, bak) ved leieforholdets slutt. Dette er for å sikre at eventuelle skader som har oppstått under leieforholdet blir dokumentert. Ved en eventuell skadesak vil bevisbyrden ligge hos deg om ikke andre bilder foreligger. Vi anbefaler at du laster opp bildene i samtalen mellom deg og leietaker. Dersom dette ikke lar seg gjøre kan du beholde de på din mobiltelefon.

2) Se til at leietaker fyller inn leveringsskjemaet

Ved levering fylles det inn beløp for bompenger, ny kilometerstand ved levering og drivstoffnivå ved levering. Ekstra kostnader for leietaker som ekstra kjørte kilometer og bompasseringer vil bli belastet automatisk ved innsending av skjemaet. Hvis det har blitt ført opp feil beløp for bompenger kan du ta kontakt på hjelp@nabobil.no

3) Skriv en anmeldelse av leieforholdet

Når leveringsskjemaet er fylt ut og leieforholdet er ferdigstilt, vil du få muligheten til å skrive en tilbakemelding og rangere leietaker. Denne anmeldelsen vil ikke bli synlig før leietaker også har skrevet en tilbakemelding og rangert deg. Vær ærlig og rettferdig, også om du har hatt et dårlig leieforhold.

Antall kjørte kilometer

Når leietaker registrerer bilen din som levert i leveringsskjemaet blir vedkommende bedt om å legge inn kilometerstand. Systemet vil regne ut hvor langt leietaker har kjørt under leieforholdet basert på kilometerstand registrert ved avhenting av bilen. Dersom tillatt kjørelengde er overskredet vil leietaker bli belastet ekstra per kilometer kjørt basert på den satsen du har oppført i din bilannonse. Dersom du ikke har gjort endringer vil leietaker bli belastet 2 kr. per kilometer.

Hvis du oppdager at leietaker prøver å lure systemet for å slippe og betale for ekstra kilometer, ber vi om at du kontakter oss på hjelp@nabobil.no