Må jeg utvide årlig kjørelengde på min private bilforsikring for å leie ut?

Hvis bilforsikringen din har en årlig tillatt kjørelengde anbefaler vi at du passer på slik at du ikke overstiger denne grensen. Hvis du ser at kjørelengden overstiges må du utvide den ved å kontakte forsikringsselskapet ditt. På denne måten unngår du eventuell avkortning hvis det oppstår skade på bilen under privat bruk.

Har du forsikret bilen din hos If kan de nå godskrive kilometer kjørt gjennom utleie på Nabobil. Dersom en If-kunde får en skade, hvor overkjørte kilometer blir en problemstilling, vil de ikke foreta avkortning om bilen har kjørt for langt i henhold til årlig kjørelengde pga. utleie gjennom Nabobil. Utleier må selvsagt dokumentere kjørte kilometer i utleie gjennom Nabobil. Det er foreløpig ingen automatisk løsning på å avdekke dette, men If vil løse det manuelt for hvert enkelt tilfelle.

Du kan hente antall kilometer kjørt for dine biler i årsrapporten eller i Excel-filen som er tilgjengelig fra din
profil.

For de som har forsikret bilen sin andre steder vil vi anbefale at man kontakter eget forsikringsselskap for å høre om de er villig til å gjøre det samme.